Yritysrakenteiden muutokset polarisoivat työmarkkinoita

Terhi Maczulskij

Ammattirakenteiden murroksessa syntyy uusia töitä matalapalkkaisiin palvelutehtäviin ja korkeapalkkaisiin asiantuntijatehtäviin. Mutta millaiset mekanismit yritysrakenteissa tuottavat muutosta? Palkansaajien tutkimuslaitoksen vanhempi tutkija Terhi Maczulskij, professori Mika Maliranta ja Senior Research Scientist Sari Pekkala Kerr tutkivat Taidot Työhön -hankkeessa, mitä tapahtuu yrityksen sisällä ja mikä on yritysdynamiikan rooli työmarkkinoiden polarisaatiokehityksessä.

Tutkimuksen mukaan työmarkkinat polarisoituvat erityisesti yritysrakenteiden muutoksien kautta.

Markkinoille tulevissa uusissa yrityksissä on enemmän palvelutehtäviä kuin markkinoilta poistuvissa vanhoissa yrityksissä.

Työmarkkinoiden rakennemuutokseen vaikuttaa muun muassa tavarakauppa, ulkoistaminen, T&K sekä ICT:n käyttö. Esimerkiksi tietotekniikan lisääntynyt käyttö vähentää rutiininomaisia tehtäviä. Samoin T&K-panosten lisääntyminen vähentää rutiininomaisia tehtäviä yrityksissä, kun samaan aikaan se lisää matalapalkkaisia palvelu-, myynti- ja avustavia tehtäviä.

Maczulskij'n, Malirannan ja Kerrin tutkimuksesta lisää Talous & Yhteiskunta -lehden artikkelissa.

Tutkija haastateltavana

Mikä selittää tuloerot?

Onko joidenkin työntekijöiden tuottavuus kasvanut vai ovatko yritysten mahdollisuudet maksaa joillekin parempia palkkoja parantuneet? Tutkimusjohtaja Tuomas Kosonen kertoo tuloerojen tutkimuksesta.

 

 

Katso lisää tutkijahaastatteluja >>

#taidottyöhön jo opiskeluaikana

Haaga-Helian ensimmäisen vuoden journalismiopiskelijat toteuttivat haastattelut ja videot hankkeen tutkijoista Haastattelutekniikat ja henkilöjutut -opintojaksolla syksyllä 2016.


Tutkimuskonsortio