Rakkaudesta tieteeseen: Ratkaisuja keskiuraan ja maahanmuuttajille

Strategisen tutkimuksen neuvoston Rakkaudesta tieteeseen –tapahtuma tarjosi kahdeksan ratkaisuriihen verran vastauksia yhteiskunnallisiin ongelmiin keskiviikkona 14.2.2018 Finlandia-talossa.

Johtava asiantuntija Salla Toppinen-Tanner ja professori Markku Jahnukainen Taidot Työhön -hankkeesta kertoivat tapahtumassa, miten tutkimuksen pohjalta pitäisi kehittää yhtäältä keskiuralla olevien osaamista ja toisaalta maahanmuuttajanuorten koulupolun sujuvuutta.

Toppinen-Tannerin interventiotutkimuksessa tutkinaan uravalmennuksen vaikutusta keski-ikäisten tradenomien ja insinöörien uraan. Alustavien tulosten perusteella Toppinen-Tanner arvioi, että ”keskiuran katsastus” lisää työntekijöiden selviytymiskykyä, jos se yhdistyy esimerkiksi ammattikorkeakoulussa tai työpaikoilla tarjottuun koulutukseen.

Maahanmuuttajanuorten koulunkäyntiä tutkiva Jahnukainen korosti siirtymäsuunnittelun tarvetta peruskoulun ja toisen asteen koulutuksen, lukion tai ammatillisen oppilaitoksen, nivelvaiheessa.

”Jos me haluamme siirtää koko ikäluokan toiselle asteelle, se vaatii sillan rakentamista peruskoulutuksesta toiselle asteelle”, Jahnukainen sanoi.

Lue lisää tapahtumasta täällä.

Comments are closed.